07/03: Lluna, neu, vent i 94 inscrits a la 1a Cursa de la Lluna (ES)

Resultats
El dia es llevava ennuvolat i fred, nevava a estones copiosament, a estones el sol es deixava veure a través dels núvols que corrien ràpid per sobre l’equip tècnic del CEC marcant el camí de pujada al Puigmal des del Santuari de Núria. El vent semblava amainar de tant en tant però feia ballar les banderes de senyalització com si anessin a trencar-se. A dalt costava aguantar-se dret.

A les 18h de dissabte es van començar a repartir els dorsals, entre els participants no es veien les cares habituals del món de les curses d’esquí de muntanya, es veien les cares d’aquells que et creues un diumenge qualsevol en algun cim, amb el material bàsic i necessari, amb els dubtes de qui es troba en una situació poc habitual, alguns amb la pala a casa, altres preguntant on s’havien de posar el dorsal.
A les 19h30 quan la lluna, protagonista i font de llum de la vetllada, era sobre nostre es va donar la sortida a la primera Cursa de la Lluna, cronoescalada popular al Puigmal. Els corredors i corredores havien de seguir el camí traçat per la coma de l’embut, un tàlveg amb una neu excel•lent que faria les delícies dels esquiadors. Al final de l’embut el camí s’enfilava per la dreta per entre les vessants i canals que pugen al cim del Puigmal.
El fort i fred vent va fer, però, que l’arribada es fes aproximadament 100m abans d’arribar al cim, on l’equip de controls del CEC va haver de refugiar-se per prendre els temps dels que arribaven i on pocs, condicionats pel fred, es paraven a observar la magnífica vista que el vent de nord ens concedia.
En 54 min. arribava el primer corredor, l’Agustí Roc i en 59 min. ho feia la primera dama Gemma Arró, aquests si, acostumats a córrer contra el crono. L’Oriol Carbonell, amb un temps de 1h22 min. i 15 anys i en Joan Requeno amb 16 anys i un crono de 1h58 min. ens recordaven que l’esquí de muntanya també té planter i en Ramón Cot, amb 61 anys, ens demostrava que l’edat no ha de fer allunyar-te de les muntanyes nevades.
En arribar al Santuari un brou calent, un sopar, una mica de música en viu, un petit sorteig i un cremallera esperant. La Cursa de la Lluna s’acabava. D’aquí a 12 llunes hi tornarem, les cares dels corredors en arribar no en deixaven cap dubte.
Cursa del la LlunaCursa del la Lluna

Antworten

Der Inhalt dieses Feldes wird geheim gehalten und nicht öffentlich gezeigt.
  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Zeilen und Absätze werden automatisch erzeugt.
  • Images can be added to this post.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.

Weitere Informationen über Formatierungsoptionen